Broj 137
Početna > Zanimljivosti > KAKO SE NOSE HALJINE

Odeća prema obliku tela

KAKO SE NOSE HALJINE

Haljina je pravi izbor za ovo doba godine, a treba znati kakav model da izaberete da vam ne bi naglasio problematični deo tela, ali da, s druge strane, istakne ono najlepše na vama

Sve dame znaju da su uz haljinu neophodne i odgovarajuće cipele, ali to nije sve. Noge moraju biti satenski glatke, tako da će vam pre oblačenja omiljene haljine biti potrebna depilacija, hidratacija, a možda čak i malo bronzane boje na nogama. Kada je reč o stilu, nosite ono što odgovara vašoj građi tela. Ovo možda zvuči jednostavno, ali sudeći po broju žena koje sve češće možemo videti na ulicama u haljinama koje im ne odgovaraju, obratite pažnju na sledeće savete modnih stručnjaka.
  Jaki bokovi i bedra
  Najjednostavniji način za balansiranje jakih bokova je izabrati haljinu koja nije uska nego lagano pada preko donjeg dela tela. Još bolje ako ima veći dekolte ili gola ramena jer će tako privući pažnju na ove delove tela.
  Širok struk
  Potrebni su vam modeli koji vizuelno izdužuju torzo. Odaberite haljinu visoko sečenog struka ili malo „spustite" struk prema bokovima i definišite ga kaišem, ukrasnom trakom ili maramom. Izbegavajte široke kaiševe stegnute u struku, već se opredelite za pojas koji je opušteno položen nisko na bokovima.
  Jake ruke
  Haljine bez rukava ili kratki „puf" rukavići nikako nisu dobar izbor za žene s jačim rukama. Odaberite zvonaste rukave koji će prekriti nadlaktice. Trik je i da izaberete neobične rukave, a ukoliko se odlučite za haljinu bez rukava, preko ramena prebacite šal ili bolero.
  Velike grudi
  Haljine dubokog V-izreza koje se vežu oko vrata odlično će stajati ženama koje žele da naglase poprsje. Izaberite materijale koji neće samo kliznuti preko grudi, već čvršće materijale i krojeve. Ako, ipak, želite da skrenete pažnju sa grudi i izbalansirate ih s ostatkom tela, odaberite haljinu čiji je donji deo A-kroja i pada do kolena. Takođe, izbegavajte ogrlice i bilo kakve ukrase i dodatke na gornjem delu haljine.
  Male grudi
  Ako imate male grudi, izbegavajte duboki dekolte. Međutim, ako želite optički da povećate grudi, izaberite haljinu koja ima na tom delu volumen, poput volana, ukrasa i slično. Time ćete barem malo „popuniti" poprsje.
  Mršavice
  Pletene haljine su najlošija opcija za ovakvu figuru. Dodajte svojim haljinama slojevitost. Ako imate veoma tanke noge, izbegavajte mini suknje, a odlučite se za duže, lepršave zvonaste haljine. Mršavice mogu da dodaju i širok pojas kako bi naglasile struk. Balon haljine, osim što su u trendu, daće mršavom donjem delu potrebnu definiciju i ženske obline.
  XXL veličina
  Izbegavajte slojevite modele jer neće sakriti višak kilograma. Upravo suprotno, „vrećaste" haljine samo će vas dodatno proširiti. Modeli koji prate liniju tela posebno su dobri za punije žene. Odaberite haljine od čvršćih materijala koji će lepo pratiti liniju tela. Nemojte da izbegavate boje ni dezene, ali oni ipak ne bi smeli da budu preterano napadni.
  Haljina za sve
  Haljina ravnog kroja koja lagano pada od ramena i diskretno prati liniju tela odlično stoji svim tipovima građe. Za leto odaberite modele od pamuka, lana ili tankog konca.